Mitä WooCommerce-verkkokauppa maksaa?

WooCommerce on tällä hetkellä maailman nopeimmin suosiotaan kasvattava verkkokauppa-alusta. WooCommerce toimii WordPress-julkaisujärjestelmän lisäosana, perustuu avoimeen lähdekoodiin ja sen käyttöönotto on sellaisenaan on ilmaista.

Kenelle WooCommerce-verkkokauppa sopii?

WooCommerce on hyvä vaihtoehto pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin. Alustaa voi laajentaa ja muokata lähes mihin tahansa tarpeisiin erilaisilla lisäosilla sekä custom-toiminnallisuuksilla liiketoiminnan tarpeiden mukaan. WooCommerce on aidosti skaalautuva järjestelmä, joka kasvaa yrityksesi tarpeiden mukaan.

WooCommerce on lisännyt tunnettuuttaan valtavasti myös Suomessa ja se kattaa jo noin neljänneksen verkkokaupoista. Erilaisten verkkokauppa-alustojen valikoima on nykyään todella laaja ja on vaikea ylistää yhtä ylitse muiden. Lähtökohtaisesti on hyvä tietää oman yrityksensä kokoluokka, liiketoimintamalli sekä mahdollinen kasvu tulevaisuudessa. Näiden pohjalta on helppoa lähteä kartoittamaan parasta mahdollista ratkaisua yrityksen tarpeisiin.

WooCommerce on kevyempi kuin esimerkiksi Magento ja laajemmin muokattavissa kuin esimerkiksi Shopify. Lisäksi etuna on saumaton yhteys mahdollisiin WordPressillä toteutettuihin kotisivuihin.

Lue kattavampi blogikirjoituksemme WooCommercesta, jossa käymme läpi tarkemmin mitää WooCommerce pitää sisällään.

Tiivistettynä WooCommerce on hyvä vaihtoehto yrityksellesi mikäli mikään alla olveista on kohdallasi totta:

  • Yritykselläsi on jo WordPressillä toteutettu verkkosivusto, johon haluat lisätä verkkokaupan.
  • Haluat helposti räätälöitävissä olevan alustan, joka skaalautuu ongelmitta ja sitä on helppo jatkokehittää
  • Haluat integroida kaupan yhteyteen mahdollisia kolmannen osapuolten järjestelmiä, kuten esim. laskutusjärjestelmän.
  • Yrityksesi ei halua olla riippuvainen vain yhdestä toimittajasta. On hyvä valita avoimen lähdekoodin ratkaisu, johon osaamista löytyy valtavasti eri puolilta maailmaa.
Woocommerce verkkokauppa yritykselle

Tarvitsenko WooCommercea varten myös WordPressin?

Verkkokauppa rakennetaan WP:n päälle ja voit hyödyntää sen kaikkia ominaisuuksia ja mahdollisuuksia. Jos hankit WooCommerce-verkkokaupan, se toimitetaan asennettuna WordPressin kanssa tai lisätään olemassa olevaan WP-sivustoon.

On myös hyvä harkita mahdollisen jo olemassa olevan WordPress-sivuston päivitystä verkkokauppa projektin yhteydessä. Näin saadaan yhtenäinen ilme ja varmistutaan hyvästä käytettävyydestä loppukäyttäjän näkökulmasta. Välillä tarve on myös pitää sivusto ja verkkokauppa toisistaan erillä ja se onnistuu myös.

 

Woocommerce ja WordPress toimivat loistavasti yhdessä

Mistä WooCommerce-verkkokaupan hinta koostuu?

WooCommerce-verkkokaupan lopullinen hinta on monen tekijän summa. Siihen vaikuttaa laajasti tuotteiden lukumäärä ja monimuotoisuus, mahdolliset tarvittavat integraatiot sekä erilaiset custom-toiminnallisuudet. Myös ulkoasu, optimointi sekä testaus sisältyvät kuluihin. WooCommerce on itsessään ilmainen aivan kuten WordPresskin ja perustuu avoimeen lähdekoodiin. Hinta muotoutuu edellä mainituista ominaisuuksista ja toiminnallisuuksista sekä niiden laajuudesta.

Olemme toteuttaneet useille pienille ja keskisuurille yrityksille verkkokauppoja ja meidän keskihintamme on asettunut n. 12 000e (alv 0%). Toisaalta olemme toteuttaaneet useita yksinkertaisia verkkokauppoja pienempiin tarkoituksiin 4000-6000e (alv 0%).

Visionamme on toteuttaa laadukkaita, skaalautuvia ja käyttäjäystävällisä verkkokauppoja edullisesti palvelemaan asiakkaan liiketoimintaa parhaalla mahdollisella tavalla. Keskitymme aina hinnan sijasta laatuun. Haluamme mahdollistaa myös pienten ja aloittavien yritysten pääsyn markkinoille ja hinnoittelemme itsemme sen mukaisesti.

Tarjoamme myös nopeita käyttöönottoja aloittaville yrityksille, joilla ei ole vielä selkeää näkemystä toiminnallisuuksista ja tarpeista. Toteutamme yksinkertaisen verkkokaupan ja siihen liittyvät kriittiset toiminnallisuudet, jonka jälkeen muutaman käyttökuukauden jälkeen asiakkaalla on parempi näkemys mitä he tarvitsevat, jolloin jatkokehitys voidaan kohdistaa tehokkaasti vain tarpeellisiin ominaisuuksiin.

Hintaan pystyy myös itse vaikuttamaan siten, että opiskelee ja opettelee WooCommercen sekä WordPressin käyttöä, jolloin osa muokkauksista, päivityksistä ja toiminnallisuuksista voidaan toteuttaa myös itse asiakkaan toimesta. Verkkokauppa projekteihimme sisältyy aina loppukäyttäjien koulutus, joka mahdollistaa helpon ja tehokkaan käytettävyyden järjestelmälle.

WooCommerce-verkkokaupan kiinteisiin kustannuksiin sisältyy myös mahdollisten WooCommerce lisäosien, lisenssien sekä palvelinten ylläpitokustannukset asiakkaan valinnan mukaan esim. zoner tai hostingpalvelu. Nämä ovat riippuvaisia verkkokaupan koosta ja kävijämäärästä. Lisäosat ja lisenssit ovat karkesti 150-300e / vuosi ja palvelinkustannukset n. 45e / kk.

Näin verkkokauppa projekti etenee kanssamme

Määrittely

Aloitamme WooCommerce-verkkokauppa projektin asiakkaan liiketoiminnan tarpeiden sekä tarvittavien toiminnallisuuksien määrittelyllä. Käymme läpi myös tulevaisuuden tavoitteet ja autamme parhaan mahdollisen ratkaisun valinnassa. Tämän jälkeen suunnittelemme ulkoasua, toiminnallisuuksia ja ostopolkuja yhdessä asiakkaan kanssa.

Lopullinen suunnitelma selviää testaamalla erilaisia prototyyppejä ja demoja asiakkaan kanssa. Samalla varmistutaan siitä, että olemme samalla sivulla sivuston toiminnallisuuksista ja ulkoasusta.

Kehitys

Kehitys tapahtuu ketterästi yhteistyössä asiakkaan kanssa sprinttien muoudossa, joissa tarkastellaan jo toteutettuja ominaisuuksia ja muokataan mahdollisia puutteita. Lisäämme tarvittavat lisäosat ja integraatiot kauppaan. Kaikki custom-toiminnallisuudet toteutetaan määrittelyiden pohjalta ja ne testataan toimiviksi.

Käyttöönotto ja koulutus

Kun WooCommerce-verkkokauppa on valmis suoritamme käyttöönoton uudelle järjestelmälle ja koulutamme perusteellisesti sen käytön. Teemme myös työtä verkkokaupan pitkän elinkaaren, kehityksen ja skaalautuvuuden eteen, ja optimoimme sitä yhteistyössä asiakkaamme kanssa tulevaisuudessa.

Hyvät ylläpito- ja tukipalvelut varmistavat, että verkkokauppa toimii nopeasti ja laadukkaasti. Asiakkaan toiveista toimitamme myös räätälöityjä huolenpitopalveluita erilaisiin tarpeisiin, jolloin yrityksesi voi keskittyä täysin myyntiin ja liiketoimintaan.

Aloitetaan yhteistyö ja toteutetaan jotain upeaa yhdessä!